söndag 22 november 2009

Vem tände på?

Det har brunnit i en lövhög utanför flyktingförläggningen på vandrarhemmet i Hököpinge. Jag tror och hoppas att det inte är någon Vellingebo som varit i farten. Anledningen till att jag inte tror det är att det idag ska ske alla möjliga manifestationer i Vellinge. En av dem arrangeras av Sverigedemokraterna (och vill att Vellinge själva ska få bestämma om sitt flyktingmottagande). Polisen behöver väl inte vara Sherlock Holmes för att ana i vilka tillresta kretsar man ska leta tändstickor.

I övrigt så går det att göra ytterligare en skrämmande iakttagelse i samband med detta. För en gångs skull går det nästan (men bara nästan, ty kommer det från en odemokratisk värdegrund så ska det aldrig bejakas, oavsett om de råkar tycka nåt överkomligt nån gång då o då) att hålla med Sverigedemokraterna i att Vellingeborna borde få bestämma själva. Majoriteten vill ta emot ensamkommande flyktingbarn. Så vad är det då SD egentligen demonstrerar om?

DN, SvD, SDS.

13 kommentarer:

  1. Det är ju ganska uppenbart varför nån fåntratt fjuttar på en lövhög just nu. De enda som skulle vinna på att göra detta just nu är ju extremvänstern. Vänstern har ju som vana att arbeta på detta viset. Helt otroligt många bloggare som pekar ut SD anhängare till att ha lekt med tändstickorna TROTS att det helt uppenbart skulle missgynna deras politik. Hur pantade är människor i allmänhet i Sverige idag? Det kan ju givetvis vara vem som helst som tänt eld på en lövhög men de som har något att vinna på det är ju vänstern.

    SvaraRadera
  2. "Polisen behöver väl inte vara Sherlock Holmes för att ana i vilka tillresta kretsar man ska leta tändstickor."

    Nej, eftersom det för varje logisk tänkande individ (och för all del även dem med intellektuella funktionshinder) står tämligen klart att "attentatet" är en provokation från ett opportunistiskt etablissemang som i sant politiskt korrekt anda gör allt för att demonisera alla som inte delar de påjudna åsikterna. Eller?

    SvaraRadera
  3. Erik och Herr Eriksson,

    med en konspirationsteori kan man få vad som helst till vad som helst. Jag ser däremot ingen upprördhet hos er för att det har brunnit vid vandrarhemmet. Det säger också nåt.

    SvaraRadera
  4. Jolalus,

    Ditt inlägg är raderat. Länka till källan om du ska sprida vad du kallar fakta via min blogg.

    SvaraRadera
  5. Med detta sagt så granskas kommentarerna innan publicering. Kritisera gärna, tyck gärna, men uttalat rasistiska påståenden tas inte in.

    SvaraRadera
  6. Kjell! JAg vet inget om branden, det verkar ha varit en liten lövhög en bra bit från Attendo Care:s lönsamma flyktingboende.
    Om nån velat elda upp huset hade de givetvis tänt på detta. Man kan ju inte utesluta någon men ifall man skulle gå efter motiv så är det ju antingen några små vänstertomtar alternativt Attendo Care som fjuttat på i lövhögen. Att så många bloggare spekulerar i att SD skulle gjort det visar ju tyvärr på dålig slutledningsförmåga. Lite som du gör när du antar att jag skulle sympatisera med lövhögsbränningen. Det gör jag givetvis inte! Men hela saken är ju uppenbart gjort för att plantera missaktning mot SD. Det visar ju inte minst tidpunkten för dådet precis lagom innan SD:s torgmöte.

    SvaraRadera
  7. Precis vad jag menade med min kommentar - och utan att veta något tycker jag att man ska avstå från spekulationer, hur opportunistiska de än kan vara. Dessvärre vet ju du lika bra som jag att etablissemanget anser sig ha tolkningsföreträde i snart sagt alla frågor. Det visar sig kanske att de som tände eld på lövhögen är ett par 11-åriga pojkar som gjorde det för spänningens skull. Därför avstår jag från "fördömanden" om ett rasistiskt attentat eller hets mot folkgrupp tills jag vet mer om händelsen. Det hoppas jag säger något om mig.

    Att som du ta för givet att det nödvändigtvis skulle ha någon koppling till SD är precis lika infamt och fördomsfullt som att förutsätta att hustrumisshandlare måste vara muslimska invandrare. Av en person som aspirerar på en riksdagsplats förväntar jag mig faktiskt ett större mått av logiskt och kritiskt tänkande; det är så dina väljare får förtroende för dig och inte för att du för en allmänt opportunistisk slätstruken politik!

    SvaraRadera
  8. Herr Eriksson, att från ett anonymt alias påstå att jag är allmänt opportunistisk är en talande bild. Du har i dubbla inlägg bekräftat din vilja att stå för dina åsikter.

    Det viktiga i mitt inlägg är att lyfta bort tanken på att det nödvändigtvis skulle vart Vellingebor som tänt på. Jag tror många minns hur det nämndes som en möjlighet av en upprörd röst i ett av tv-inslagen när den här nyheten briserade. Sen dess har mängder av Vellingebor inte bara tagit avstånd från såna dumheter, utan också från misstänksamhet och stängda kommungränser. Då spelar det ingen roll på vilket avstånd lövhögen ligger, misstankar kommer farandes ändå.

    Så ja, då spekulerar jag att det är bland rasistiska hangarounds till SD man ska leta. Jag har givetvis inga bevis i nån skuldfråga, och försöker inte heller påstå detta.

    Men herr Eriksson, det är inte slätstruket att vara för integration, humanism och solidaritet. Det är rakt i skärningslinjen för hela vårt samhälle.

    Var och en för sig själv eller gemensamt ansvar för de som behöver vår hjälp?

    SvaraRadera
  9. Det är lika bra att filtrera kommentarerna; det blir tjatigt med alla rassar som säger samma sak.
    I sak är det intressantaste i frågan Vellingemoderaternas totala omsvängning. Lite för bra för att vara sant, skulle jag tro.

    SvaraRadera
  10. Tyvärr tvingas jag hålla med dig om kommentarernas filtrering, så nu får det vara så tills vidare.

    Alldeles oavsett vad M nu gör i Vellinge, så ska det bli intressant att se väljarnas dom. Jag tror inte det finns ett 70%igt utfall i september 2010. Dels för att en del flyktingmotståndare går till SD, men också för att en del humanister väljer att markera genom att välja något annat borgligt parti.

    SvaraRadera
  11. Nej, du har helt rätt att i det inte är slätstruket att vara för integration, humanism eller solidaritet. Jag har själv en socialistisk bakgrund, så det vore mig främmande att ifrågasätta dylika självklarheter. Vad jag däremot ville poängtera var din uppenbara koppling mellan SD och det så kallade attentatet. Jag är personligen övertygad om att Eriks analys är den enda logiska korrekta.

    Att jag sena kommenterar under alias beror just på att rasistanklagelser dyker upp; precis som kommentaren från "Vilse på Värnhem/Anders". Har man inte samma opportunistiska åsikt så är man automatiskt "rasse". Det är just sådana kommentarer du borde filtrera!

    SvaraRadera
  12. Nja, herr E, det finns faktiskt de som tycker som du som vågar stå för sin åsikt med sin identitet.

    SvaraRadera