fredag 8 januari 2010

Politik istället för taktik

Idag skriver Miljöpartiets regionråd Anders Åkesson i Sydsvenskan om varför han tar debatten med Sverigedemokraterna. Hans argument är bra. Det handlar om att synliggöra värdegrunden, och vad de verkligen vill göra.

Det är inte oväntat att det kommer kritik. Frågan om SD ska mötas i debatt eller tigas ihjäl har dominerat all diskussion om Sverigedemokraterna hittills. Som om det bara handlade om att övriga partiers taktik runt 'debatt eller inte' skulle fälla utslaget, när alldeles för många svenska medborgare över huvud taget kan tänka sig rösta på SD?

Jag tror det handlar om att stå för sina ideal mer än någonsin. Inte att försöka ta över främlingsfientligheten (SD light?) genom förslag om slöjförbud eller mindre medmänsklig flyktingpolitik.

De som tycker man ska tiga ihjäl SD kommer alltid att ha ett övertag när domen ska fällas, vare sig SD kommer in eller ej. Den som tiger blir en i massan, den som tar debatten sticker ut. Åkesson är modig. Hur modig den som tiger är får vi aldrig veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar