tisdag 22 juli 2014

"Alla behövs" inte i Nya Moderaternas samhällsbygge

Jag är tveksam till om "alla behövs" kommer att fungera som slogan för just Moderaterna. Jag minns Reinfeldts tal för i Almedalen för några år sen. Hela första tredjedelen ägnades åt att tala om varför särintressena inte skulle göra sig besvär. Hur det var den generella politiken - allmänintresset -  som var ledstjärnan.

Men särintressen skapas när allmänintresset upphör att vara till för alla. Inga människor med funktionsnedsättning skulle vara missnöjda över dålig tillgänglighet om man från början byggde så att alla kom in genom dörren/på tåget/bussen etc.
Kommer handikapprörelsen att känna sig behövda av Nya Moderaterna när alla vet att det var där kraven på undantagen i otillgänglighetslagstiftningen föddes? Ingen tror väl Erik Ullenhag (fp) var arkitekten bakom undantagen? Att han frivilligt kom på tanken att mäta mänskliga rättigheter i pengar?

"De flesta behövs" hade varit en mer rättvisande slogan för Nya Moderaterna. Möjligen med tillägget att resten ska anpassa sig och se till att vara som alla andra, som de som behövs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar